Diş Tedavileri

Çene Ortopedisi Hakkında

Çene ortopedisi diş hekimliğinin dişler, çene ve yüz ile ilgili sorunların teşhis edilmesi ve düzeltilmesi ile ilgilenen bir dalıdır. Bu sorunlar basit yanlış hizalamalardan uyku apnesi veya TME bozuklukları gibi daha karmaşık sorunlara kadar çeşitlilik gösterir. Ortopedik prosedürler bu sorunları düzeltebilir ve hastanın görünümünü, işlevini ve genel yaşam kalitesini iyileştirebilir. Bazı durumlarda, gelecekteki diş sorunlarını önlemeye bile yardımcı olabilirler.

İyileştirilmiş Yüz Görünümü

İnsanların ortopedik çene tedavisine başvurmalarının en yaygın nedenlerinden biri yüz görünümlerini iyileştirmektir. Pek çok kişi dişleri veya çeneleri konusunda bilinçsizdir ve ortopedik tedavi bu endişelerin giderilmesine yardımcı olabilir. Diş tellerinde olduğu gibi bazı durumlarda sonuçlar hemen fark edilir.

Büyüme Yönlendirme Terapisi, çene ve yüzdeki yaşam boyu yeniden şekillenme potansiyelinin nazikçe ve güvenli bir şekilde uyarılmasını içerir. Kalabalık dişler için yer açarak, yüz ileri yatay yönde gelişir ve elmacık kemiklerinin, gözlerin, burnun ve alt çene hattının görünümünü iyileştirir.

Daha İyi Uyku

Büyüme Yönlendirme Terapisi ayrıca hava yolunun açılmasına yardımcı olarak uykuda nefes alma sorunlarını potansiyel olarak ortadan kaldırır ve toplam omurga hizalaması için hayati önem taşıyan üst servikal kompleks C-1 ve C-2'nin stabilitesini artırır. Sonuçlar arasında uyku apnesinin önlenmesi ve omurga hizalama sorunları nedeniyle daha az uyku rahatsızlığı yer alır.

Görüşlerinize Değer Veriyoruz