PRP ve Ozon Tedavi

PRP Nedir?

PRP tedavisi, tendon, bağ, kas ve eklem yaralanmalarını tedavi etmek için kullanılan cerrahi olmayan bir tedavi şeklidir. PRP tedavisi, tedavi edilen bölgedeki iltihabı azaltırken iyileşme sürecini ve doku yenilenmesini hızlandırmak için hastanın kendi trombositlerinin konsantrasyonunun enjeksiyonlarını kullanır.

PRP, plazmadan (kanın sıvı kısmı) ve hücre çoğalmasını tetikleyebilen ve doku yenilenmesini uyarabilen büyüme faktörleri içeren trombositlerden oluşur. PRP elde etmek için, hastadan bir kan örneği alınır ve örneği hızla döndüren, trombositlerden kanın diğer bileşenlerini (örneğin, iltihaplanmaya neden olan kırmızı kan hücreleri ve beyaz kan hücreleri) ayıran ve bunları plazma içinde yoğunlaştıran santrifüj adı verilen bir cihaza yerleştirilir.

Yüksek konsantrasyonda trombosit elde edildikten sonra, bu çözelti daha sonra büyüme faktörlerinin salınımını hızlandırmak için hedef bölgeye enjekte edilir; burada artan büyüme faktörü konsantrasyonu iyileşme sürecini daha da uyarabilir ve doku yenilenmesini %50'ye kadar hızlandırabilir, bunun sonucunda daha kısa iyileşme süresi ve hasarlı bölgedeki ağrı azalır. Mümkün olan en iyi sonuca ulaşmak için, uzmanlar tarafından öneri yapılacaktır. 

PRP Tedavisinin Faydaları Nelerdir?

Vücutta yapay kalıntılar bırakmaz

Hastanın kendi kanı kullanıldığı için alerjik reaksiyon veya istenmeyen etki görülmez

Tedavi sonrasında iyileşmenin hızlanması sağlanır.

  • Detoksifikasyonu destekler
  • Yaşlanma karşıtı ve gençleştirici etkiler sunar
  • Enerji ve canlılığı artırır
  • Vücudun asitliğini azaltır
  • Kanser hücrelerinin çoğalmasını engeller

Ozon Tedavisi

 150 yılı aşkın bir geçmişe sahip olan ve I. Dünya Savaşı sırasında yara iyileşmesinde önemli rol oynayan ozon tedavisi, tıbbi tedavilerde uzun süredir devam eden bir mirasa sahiptir. Son teknoloji, konforlu tesislerimizde, yetenekli hemşire ekibimizin dikkatli bakışları altında uygulanan bu tedavide, sizin güvenliğiniz ve konforunuz en büyük önceliklerimizdir.

Well Off Grace’de Ozon Terapisinin Temel Faydaları:

  • Bağışıklık sistemi işlevselliğini artırır.
  • Hücresel oksijen seviyelerini yükseltir.
  • Bakteri ve virüsleri doğrudan ortadan kaldırır.
  • Vücuttaki iltihabı azaltır.

Görüşlerinize Değer Veriyoruz