Burun Estetiği Nedir?

Burun, yüzün en belirleyici özelliğidir ve boyutunda veya şeklinde hafif bir değişiklik bile kişinin görünümünü büyük ölçüde değiştirebilir. Kozmetik rinoplastinin amacı diğer yüz özellikleriyle uyum yaratarak burnu estetik olarak iyileştirmektir. Rinoplasti, bir kişinin daha kolay nefes alabilmesi için burnun içinin yeniden şekillendirmesine de yardımcı olabilir.

Burnun görünümünü veya işlevini geliştirmek için kemiğin ve kıkırdağın cerrahi rekonstrüksiyonunu ve şekillendirilmesini içerir. Burun estetiği konusunda uzmanlaşmış bir yüz plastik cerrahına danışmak oldukça önemlidir.

Konsültasyon sırasında cerrahımız cilt tipiniz, yaşınız(ciddi solunum problemi mevcut olmadıkça kişi 15 yaşından daha büyük olmalıdır),önceki ameliyat yada travma öyküsü, burun tıkanıklığı veya solunum problemleri öykünüz gibi kişiye özel detaylarla ilgili operasyon süreci hakkında kapsamlı bilgi verecektir.

Rinoplasti operasyonu aksine ihtiyaç duyulmadıkça genel anestezi altında yapılmaktadır.

Her beden kendine özgü ve farklıdır. Ameliyat süreci ve prosedürler sağlık durumunuza bağlı olarak değişebilir!

Burun Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Cerrahi bölgeye baskı yapmaktan veya masaj yapmaktan kaçının. Normal duş alınabilir ancak ameliyattan sonra en az 1 ay sauna ve sıcak su banyolarından uzak durulmalıdır.
  • İlaçları kesinlikle doktorunuzun önerdiği şekilde alın ve aspirin kullanmaktan kaçının.
  • En az 1 ay sigara ve alkolden uzak durun.
  • Ameliyattan sonra 3 gün boyunca soğuk kompres uygulayın. Daha sonra yaklaşık 2-3 gün boyunca sıcak komprese devam edin. Kan göllenmesini önlemek için başınızı kalpten daha yüksekte uyuyun ve şişliğin daha hızlı azalmasına yardımcı olur.
  • Vücudun daha çabuk iyileşmesine yardımcı olmak için ameliyat sonrası yürüyüş gibi hafif egzersizler yapılması önerilir. Ve ameliyattan sonra en az 1 ay boyunca ağır egzersizlerden kaçının.

Cerrah

Plastik Cerrah

Anestezi

Genel

Hastanede Konaklama

1 Gece

İyileşme Süresi

3 - 5 Gün

Hastaneye ve Havalimanına Transfer

Fiyata dahil

Otelde Konaklama

4 - 5 Gün (Fiyata Dahil)

Dikişlerin Alınma Günü

Operasyon Sonrası  6. Gün

Görüşlerinize Değer Veriyoruz