Makale: Saç Ekimi ve Tedaviler

Erkeklerde Saç Ekimi Sonuçları

Saç erkek estetiğinin en önemli bileşenidir.Androgenetik alopesi erkeklerde saç dökülmesinin en önemli nedenidir ve aynı zamanda saç ekiminin ana endikasyonudur.Saç ekimi çoğunlukla son yıllarda özel punchlarla tek tek alınan foliküler ünite implantasyonu ile yapılmaktadır.

İşlemin sonucunu esas olarak hastanın donör yoğunluğu, saçsız alanın büyüklüğü ve hekimin deneyimi, bilgisi ve becerisi belirler. Saç ekimi, erkek hastalar için büyük rahatlama sağlayan çok sofistike bir alt uzmanlık dalıdır. Ayrıca androgenetik alopesi ve diğer kalıcı saç dökülmesi hastalıklarının tek tedavi modelidir.

Saç ekimi tekniğinin ilerlemesi ve çeşitlenmesi, cerrahide kullanılan aletlerin gelişmesi ve doğal sonuçlar yaratan deneyimlerin artması ile saç ekimi erkekler tarafından en çok talep edilen kozmetik cerrahi prosedürü haline gelmiştir.

Son yıllarda saç ekimi sonuçları doğal bir görünüme sahiptir ve çok yüksek düzeyde hasta memnuniyeti ve güvenliği ile yapılabilmektedir. Saç restorasyon cerrahisinin geleceği, minimal insizyon cerrahisinin yanı sıra hücre bazlı tedavilere odaklanmaktadır.