Makale: Estetik Cerrahi

Anestezi Öncesi Neden Yeme İçme Kesilmelidir?

Bu, herhangi bir cerrahi prosedürün kaçınılmaz ve zorlu bir yönüdür. Bir yudum su veya küçük bir lokma yiyecek alma isteğine direnmek önemlidir. Lütfen aşağıdakileri göz önünde bulundurun: Yemekten ve içmekten kaçınmak kesinlikle gerekli midir?

Cevap kesin bir “evet ”tir. Buna uymanız gerekmektedir. Hastalara ameliyattan önce ve sonra yeme ve içmeden kaçınmaları tavsiye edilmesi standart bir uygulamadır. Anestezi sırasında mide içeriğinin akciğerlere girmesini önlemek için hastaların ameliyattan önce yiyecek ve içecekten uzak durması esastır. Bu tür olaylar hava yolu tıkanıklığına veya zatürre gibi ciddi enfeksiyonlara neden olabilir. Bu nedenle, bir hasta uyku veya genel anestezi için planlandığında açlık dönemine uyulması önerilir. (Normalde altı saatlik bir açlık süresi önerilir). Ameliyattan sonra oruç tutmakla ilgili herhangi bir sorunuz varsa lütfen doktorunuza danışın. Cerrahi işlemden hemen sonra su içmekten veya yemek yemekten kaçınılması önerilir.

Anestezi uygulandıktan sonra vücudun organları da uyuşur ve düzgün çalışamaz. Kalan anestezik etkiler ışığında, ameliyattan hemen sonra yiyecek ve içecek konusunda dikkatli olunması tavsiye edilir. Anestezinin etkilerinin kişiden kişiye değiştiği unutulmamalıdır. Bazı hastalarda bulantı, kusma, baş dönmesi veya başka semptomlar görülebilir. Bu nedenle, mide rahatlığına yardımcı olmak için az miktarda ılık su tüketilmesi önerilir (ameliyattan yaklaşık bir ila iki saat sonra).

Hastalar rahatladıktan sonra hafif yemekler yemeye devam edebilirler. Kusma, bulantı ve karın ağrısına neden olabileceğinden ameliyattan hemen sonra yemek yenmesi tavsiye edilmez. Önerilen açlık sürelerinde farklılıklar olsa da, lokal anestezi altında ameliyat olan hastalar oruç tutmaları gerekmediğini bilmelidir. Ancak genel anestezi altında ameliyat olacak hastalar daha dikkatli olmalıdır. Susuzluk ve açlık hissine rağmen, güvenli cerrahi sonuçlar elde etmek için gerekli olduğundan, yemekten ve içmekten kaçınmak önemlidir.